Mr. Bungle

Året var 1991. Jag tyckte att jag hade hyfsad koll på hård musik, men så BAM!…hörde jag den här skivan. Den lät som inget annat jag hade hört, någonsin. En sinnessjuk blandning av Mike Patton-sång, metal, jazz, Nintendo-kvitter, cirkusmusik, pruttljud och en jävla massa omotiverat saxofon-tutande. Och den är fortfarande en av mina absoluta favoritskivor.
Slipknot, System Of A Down och speciellt Dog Fashion Disco hade inte låtit som dom gör utan Mr. Bungle. Så mitt första inlägg på denna framtida eminenta blogg får bli ett stycke från denna tidlösa klassiker.
För övrigt hette låten inte Quote Unquote utan Travolta på originalpressen. Namnbytet hade förmodligen med en viss scientolog som heter John att göra. Mr. Bungle finns för övrigt på Spotify.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s