Att håra eller icke håra, det är frågan. Månn’ ädlare att kamma, o.s.v., o.s.v.

WigsFinal

Jag har under sommaren läst ett antal musikbiografier där det hintats om att ett flertal av hårdrockens gamla stutar numera bär peruk eller hårförlängningar, bland annat Eddie Van Halen, Yngwie ”J.” Malmsteen (så ni inte blandar ihop dom) och Joe Lynn Turner. Känns inte så jävla metal. Frågan är hur utbrett det här förbannade oskicket är.

Mick Mars är jag rätt säker på bär peruk under sin höghatt. Han må vara förlåten, väldigt få musiker med ankyloserande spondylit skulle ens orka tänka på att turnera. Gene Simmons och Paul Stanley lär ju ha sin beskärda del fuskludd på skulten, även offstage. Vilka fler? Ozzy? Steve Harris? Tom Araya? Lemmy?!? Näe fan inte Lemmy, han lär väl skita i vilket. Eller? Spelar det någon roll?

För min del tycker jag att antingen kör man på det lilla man har kvar eller så rakar man av skiten. Hårdrock för mig har alltid varit lika med äkthet, att vara stolt över den man är och att brakskita trendkänsliga människor precis rakt upp i näsborrarna närhelst man får chansen. Erik ”Tyrant” Gustavsson från Nifelheim sa en gång: ”Det här är ingen frisyr, det är ett statement. Om jag så har ett enda hårstrå på huvudet så ska det vara långt.” Lite så tänker jag också.

En tanke på “Att håra eller icke håra, det är frågan. Månn’ ädlare att kamma, o.s.v., o.s.v.

  1. Gene Simmons har jag träffat. Tro det eller ej, man jag är rätt säker på att det är hans äkta hår på skallen just nu, dock har han nog gjort en och annan transplantation längre bak i tiden. /din kollega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s