Världens sämsta musikvideor #1

Ett stående inslag på varje musikblogg med självaktning är eller borde i alla fall vara erkänt skitdåliga musikvideor. Så även här, som motvikt till alla ultraseriösa inlägg…

Jag tänkte börja med lite av en doldis i sammanhanget. Det här inte en skitdålig musikvideo, man vill inte nödvändigtvis köra närmsta gaffel i ögonen, skämskudden vilar tryggt i knäet och man vaknar inte och skriker av ren och skär ångest efter att ha sett den. Det är inte ens den sämsta Judas Priest-videon. Men bra är den alltså inte.
Gangsters, astronauter, läskigt slampiga tanter, ett par dussin kaniner och en story som åtminstone flyger högt över min fattningsförmåga är vad som bjuds. Att Rob Halford dessutom odlat fram en snorbroms Magnum-style under snoken gör inte videon så värst mycket mer sevärd.

 

Denna video är dock skämskudde-material så det sprutar om det!

Låten är det definitivt inget fel på, en riktig doomklassiker och solot är lysande. Men videon får en att begrava skallen så djupt i kudden att kvävningsrisk föreligger. En knappkudde skulle förmodligen kräva kirurgi.
Det här är Jonas Åkerlunds debut som regissör och budgeten var troligtvis obefintlig vilket förklarar den hemmasnickrade masonitkistan och resten av ”rekvisitan”.  Dimman som pumpas ut är stundtals så tjock att man inte ser stackars Messiah och hans vackra afro när han tultar runt och jättepekar och förhäxar folk. Detta kan för övrigt vara en av väldigt få videor där gitarristen spelar solo med bruten näve. Videon spelades in 1988 vid Drottningholms Slott i snö och slask och bland de förhäxade doomdansarna i bakgrunden märks bland annat Pelle ”Dead” Ohlin (Mayhem) och L-G Petrov (Entombed). Kvltigt så det förslår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s