Alternativa jullåtar

Gott om bra julmusik är det ont om och den övervägande delen värdelös julmusik man utsätts för precis överallt bidrar ofta till att man hinner bli självmordsbenägen innan julen ens har börjat. Att sålla igenom julskivor och diskografier i jakt efter något hyfsat är därför ett uppdrag endast fullskaliga jubelidioter tar på sig. Förra året var jag exakt en sådan idiot. Jag jagade jullåtar från oktober och ända fram till jul och lyckades faktiskt skrapa fram en hel del bra, men också en hel del som var så katastrofalt apdåligt att även det hamnade i samlingen. För en jul utan Eilert är ju ingen vidare jul. Musikstilarna varierar kraftigt, från punk, soul och death metal till hårdrock, jazz och rap. Seriositeten är en annan sak som varierar, från innerligt och känslosamt till buskis, parodier och rena julhatarlåtar. En del av texterna kan uppfattas som aningen stötande, så mitt råd är att inte trycka runt på måfå i listan om lättinfluerade små barn befinner sig i närheten.

Listan finner du här. Posta gärna era egna tips på låtar jag missat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s