Kingdom Come – s/t (1988)

Kingdom ComeNär Kingdom Come släppte sin Bob Rock-producerade debutplatta 1988 och sedan spelades på radio var det många som trodde att det i själva verket var ett ganska känt 1970-talsband som hade återuppstått. Skivan är en total rip-off, fast i 80-talstappning. Föga överraskande fick Kingdom Come ta emot en rejäl skopa kritik för att helt ogenerat och i högsta grad medvetet ha efterapat det ganska kända bandet, till exempel skrev Gary Moore låten Led Clones med Ozzy Osbourne på sång för att visa vad han tyckte. (Att det ganska kända bandet självt hade lånat friskt från andra artister hörde inte till saken just då.) Medlemmarna låtsades dock som om de inte hade gjort något fel; i en intervju ska den tyske sångaren Lenny Wolf ha påstått att han i själva verket aldrig ens hade hört det där ganska kända bandet. Har ni hört något så tokigt!

Egentligen skulle man mest vilja skratta läppen av sig åt eländet och vifta bort Kingdom Come som ett skämt. Eller tja, det är det man skulle ha kunnat göra om det inte hade varit för att plattan faktiskt inte alls är så pjåkig. Man skulle kunna dryfta att det till och med är ett rätt så schysst hårdrocksalbum, som till på köpet sålde riktigt hyggligt vad kritikerna än tyckte. Undertecknad var själv en smula skeptisk till en början, men köpte under en resa till Sydeuropa till slut en billigare Jugoslavien-pressning för att stilla nyfikenheten.

Lyssna framförallt på de tre låtar som bandet gjorde videor till och som av en ren händelse är de spår på skivan som påminner mest om det där ganska kända 70-talsbandet. Om man nu ska vara en kopia kan man lika gärna göra det bra, ungefär som Kingdom Come.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s