Def Leppard – High’n’Dry (1981)

Def Leppard - High'n'DryFörsökte för en tid sedan att lyssna på Def Leppards Hysteria. Den lät ju så himla nymodig och alldeles hyvens när den kom och innehöll fler hits än icke-hits. Klart att en så schysst platta håller nästan tre decennier senare, eller hur? Eller så gör den just inte det, för åtminstone i mina öron innebär deras 1987-modernitet att soundet inte åldrats särskilt skönt. Ta bort, tack.

Som osnutna ynglingar gjorde dock Def Leppard förbenat prima hårdrock och var en del av New Wave of British Heavy Metal i början av 1980-talet. Debuten On Through the Night från 1980 var en utmärkt start, men det är framförallt uppföljaren High’n’Dry från året därpå som ännu håller tidlöst hög klass. Detta var när de fortfarande hade kvar originalgitarristen Pete Willis och sina ursprungliga hårfärger – och trummisen Rick Allen alla sina kroppsdelar.

Låtarna är inte hittiga med singalongiga refränger som på senare album, men kanske just för att de inte är lika lättsmälta så håller de längre. För att bara nämna ett par som sticker ut lite extra kan Lady Strange och bandets bästa ballad Bringin’ on the Heartbreak nämnas. Behaglig lyssning samtidigt som man studerar det fulcoola LP-konvolutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s