Dimebag & Pantera Hultsfred 1995

Dimebag Hultsfred 1995
Dimebag på huvudscenen i Hultsfred. Oskarp bild? Jodå, tagen med en engångskamera i ett allt annat än stillastående publikhav.

Idag uppmärksammar vi som så många andra att det är på dagen tio år sedan Dimebag Darrell sköts ihjäl av en idiot – mitt under pågående spelning med nya bandet Damageplan. Och just idag ska det därför erkännas att man uppskattar extra mycket att man hade sin mest intensiva åka-på-festivaler-period under 1990-talet. För undertecknad betyder det att man var på plats på Hultsfredsfestivalen i augusti 1995. Inte nog med att det var enda konsertupplevelsen med Pantera, det var en förbenat bra sådan också! Bandets spelglädje var då fortfarande intakt innan medlemmarnas välkända kivande sinsemellan hade spårat ur (för att inte tala om att vi några timmar senare även fick ett trevligt gig med Slayer på köpet).

Pantera hade inte lirat inför publik på fyra månader när de kom till Smålands skogar den gången, och frågan är väl om de ens visste var sjutton de befann sig. Inte för att det spelade någon roll; spelningen var en fulländad kombination av häftig metal, sol och kalas. Och vi var där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s