Funkadelic – Maggot Brain (1971)

Fan tro’t kanske, men om man nu ska tro i alla fall så kom ett av de skönaste gitarrsolon som finns till genom att Funkadelics bandledare George Clinton bad Eddie Hazel, påverkad av LSD, att spela som om hans mor just hade dött. Resultatet kom med på den tio minuter långa titellåten Maggot Brain från 1971, där Hazel solar sig igenom större delen av spåret. Och nog låter det olyckligt och klagande alltid; ljuv och vacker lyssning när stormen Egon pustar och frustar i natten utanför fönstret. Men det funkar alldeles utmärkt även utan regn och rusk…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s