Cycle Sluts From Hell – Cycle Sluts From Hell (1991)

CycleSlutsFromHell

Cycle Sluts From Hell är fortfarande något av en gåta sisådär 24 år efter att deras enda album släpptes. De gav sken av att vara ett tjejband, men efter lite research står det klart att ”bandet” endast stod för sången. Resten skapades således av det otäcka könet; Chris Moffett (ex-Warrior Soul) och Bobby Gustafson (ex-Overkill) stod för gitarrerna, Tom von Doom för basen och Scott DuBoys för trummorna. Själva ”bandet” bestod av Honey 1%er, Queen Vixen, She Fire Ice och Venus Penis Crusher. Artistnamn allihop skulle jag tro.

Likt mycket av det jag skriver om på bloggen handlar det om ett återupptäckt band jag knappt hört sedan skivan släpptes och återupptäckten var riktigt angenäm må jag säga. Den enda låt jag hade i minnet var deras enda hit I Wish You Were a Beer som gillades starkt av Beavis and Butt-head när det begav sig och resten av låtarna är inte fy skam de heller minsann. De låter i det stora hela som ett mer kompentent The Donnas/tidiga Mötley Crüe med dragning åt både punk och thrash metal med väldigt mycket hockeyrefränger och humorn ligger aldrig speciellt långt bort. Ibland kommer rentav ett kvinnligt Bad News upp i tankarna när man lyssnar. Dark Ships och Soultaker är dock superseriösa och själva anledningen till att jag slängde upp det här på bloggen. Den ena är en riktigt doomaktig pärla och den andra en snygg hjärtsnörpande halvballad i stil med Drain S.T.H.’s Right Through You med lite mera stake. Omslaget är väl det enda minuset jag kan komma på. Men den är åtminstone välansad. Plattan finns på Spotify.

I Wish You Were a Beer

Dark Ships

Conqueress

Soultaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s