Warlock – Triumph and Agony (1987)

triumph-and-agonyTyskt band släpper tre plattor med ljumma framgångar, blir sedermera uppmärksammade och ombedda att flytta sin bas till USA och när halva gruppen inte vill hänga med på detta så byter man helt sonika ut bakåtsträvarna, flyttar i alla fall, skaffar amerikansk producent som skriver större delen av nästa album och så blir man under en period ganska stora, samtidigt som det ändå blir det sista släppet under bandnamnet på grund av konflikt med managern som äger rättigheterna till namnet vilket i sin tur leder till att sångerskan Doro Pesch går solo istället. Ja, ungefär så kan man sammanfatta Warlock som var aktiva under 1980-talet.

Triumph and Agony, den ovan nämnda fjärdeplattan, borde egentligen komma på tal oftare när man pratar hyggliga metalalbum från förr. I videon till öppningsspåret All We Are visar medlemmarna att de kan sina fräcka hårdrocksposer, givetvis iklädda stentuffa stentvättade jeans. Låtens refräng sitter som en smäck och gav bandet en mindre hit. Ytterligare en video gjordes till Für Immer, en av plattans två givna ballader med sång på både tyska och engelska.

Albumets styrka ligger i refrängerna, något som visar sig även i andra spår som exempelvis Metal Tango och I Rule the Ruins. Men ska man nu prompt leta förbättringspotential någonstans så kan man åtminstone i vissa fall undra hur Warlock hade låtit med en aning mer minnesvärda gitarrsolon. Trummorna går givetvis helt fria från kritik då Cozy Powell tydligen är med och spelar på några låtar, dock oklart vilka.

Triumph and Agony är lätt att finna vare sig man vill ha den i fysisk form eller digitalt. Tysk 80-talsmetal när den mår som allra mest prima.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s