McAuley Schenker Group – Perfect Timing (1987)

MSGKom så julen 1987 då en av klapparna innehöll en grammofonskiva i form av Perfect Timing med McAuley Schenker Group (en ny version av Michael Schenker Group, fast nu med senaste sångaren Robin McAuley med i bandnamnet). ”Öh, tack, precis vad jag hade önskat mig…”, slank det pliktskyldigt ur mig. I samma stund kom jag dock ihåg att Pär Fontander i P3:s dåvarande pärla Rockbox hade spelat några spår från plattan och att dessa inte hade varit så förbaskat pjåkiga. Sen kan det knappast gå fel med Michael Schenker på gitarr; även om själva låtarna inte alltid är hundraprocentiga så är hans solon det. Lyssna till exempel på valfri låt från hans tid i UFO på 70-talet, där man sitter och bara väntar på att solot ska komma eftersom man vet att det kommer att vara lysande/briljant/magnifikt. Med andra ord: det var en rätt hygglig julklapp.

Perfect Timing har, åtminstone till skillnad från tidigare album med Schenkers medverkan, ett mer kommersiellt sound. Kanske något för den som gillar Scorpions material från ungefär samma period, ett annat band som Schenker var medlem i på 70-talet. Det är nog ingen vild gissning att han här ville försöka nosa lite på brorsan Rudolfs framgångar med de tyska arenarockarna. Och helt fel ute var han inte, McAuley Schenker Group fick faktiskt en mindre hit med öppningsspåret Gimme Your Love, även om jag nog anser att flera andra låtar på skivan är starkare. (På albumet efter fick de sedan en större hit med Anytime.)

Perfect Timing är i positiv mening lättlyssnad 80-talshårdrock med superbt gitarrspel. Vad finns det att inte gilla med det liksom…


2 tankar om “McAuley Schenker Group – Perfect Timing (1987)

 1. Lustigt,
  Du reagerade nog som jag: Robin McAuley? Hallå? -Vad har den pudeln med Schenker att göra?
  Jag har alltid varit en Schenker-Fan, men med Robin McAuley på sång så tappade MSG poäng i min värld.
  Men precis som du skriver är alltid Schenkers gitarrspel suveränt, och visst fanns det pärlor på Schenker-McAuley tiden som var verkligt bra!
  UFO med Schenker och ”gamla” MSG (före -87) är något som verkligen kan rekommenderas till alla ofrälsta!

  /Sam

  • Förstår dig. Jag kallar aldrig den här konstellationen för MSG utan skriver istället ut hela det nya bandnamnet, just för att skilja det gamla och nya bandet åt. Ser man McAuley Schenker Group som en helt egen enhet utan att jämföra bakåt så är deras första album, d.v.s. Perfect Timing, en rätt schysst 80-talare.

   Håller med dig, särskilt angående UFO. Borde nog skriva om dem vid tillfälle och kanske få med några ofrälsta på tåget.

   /A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s