Peter Dolving – Peace Of Mind

Något vi bestämde redan från början på Soundsandbeyond var att vi skulle vara mer än en sajt där man bara la upp recensioner på skivor som släppts eller ska släppas eller släppts för så länge sedan att ingen jävel längre bryr sig, fast de borde. Vi skulle uppmärksamma filmer, böcker, tv-serier, o.s.v., bara det hade någon slags anknytning till något inom musik som kändes äkta, något med en lagom stenhård kakbotten bakad av en riktig rock n’ roll-själ. Det senaste som stod ut en del från mitt håll var kanske Metal Grasshopper med Phil Anselmo, där Phil spelade metalguru.

Det här är något liknande, fast den här gången är det på riktigt och det handlar ingalunda om metal, utan om människans innersta väsen och våra tankebanor. Om man någon gång läst någon av Peter Dolvings tankeväckande svador på Facebook, vilket större delen av er förmodligen inte har gjort, så skulle man känna igen sig.

Utan att Dolving blir alltför politisk av sig delar han med sig av erfarenheter och insikter om hur människan funkar i grunden (på både svenska och engelska) med en sådan ärlighet, andlighet och klurighet att det är svårt att värja sig när man väl börjat lyssna, och jag lånar mer än gärna ut ett extra fönster där han kan lära ut sina visdomar. Om fler av oss tänkte som herr Dolving så vore världen en bättre plats, och har ni inte lärt er något nytt efter varje avsnitt så har ni inte lyssnat ordentligt. Youtube-kanalen hittar man här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s