Sixx Sense – My Favorite Riff


Nikki Sixx (Mötley Crüe, Sixx: A.M.) startade 2008 radiostationen Sixx Sense, som vid sidan om genom åren även släppt en hel del filmat intervjumaterial och annat smått och gott. Som långtida Mötley-fantast har jag stundom tyckt att Nikki är en riktigt dryg och uppblåst jävel, speciellt under åren då han missbrukade. Från att han släppte boken The Heroin Diaries 2007 har dock en mer ödmjuk och djup sida av Sixx vuxit fram och det märker man inte minst i hans roll som programledare, där det i första hand handlar om gästen och egot får förpassa sig till baksätet.

Senaste segmentet under Sixx Sense-flaggan kallas My Favorite Riff och är ungefär vad man föreställer sig: mer eller mindre världskända gitarrister sätter sig i Sixx Sense-soffan beväpnade med sin standardutrustning och utfrågas nyfiket om bästa riffet någonsin, sitt eget bästa riff, favoritgitarrister, effekter och pedaler man inte kan vara utan, etc. Nördigt så det förslår och Nikki agerar genomgående som en starstruck lärling som precis plockat upp instrumentet, vilket inte ligger långt från sanningen. Nikki har genom hela karriären skrivit huvuddelen av sina låtar på akustiska gitarrer som han har plinkat hjälpligt på, men det är först på senare tid han börjat ta instrumentet på blodigt allvar vad det verkar.

Hittills har soffan besökts av storheter som Joe Bonamassa, Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave, etc.), Phil Collen (Def Leppard) och Steve Vai (Frank Zappa, David Lee Roth, Whitesnake, etc.) och Nikki sköter sig alldeles utmärkt och ställer de adekvata frågorna vi alla vill ha svar på. Och hade det inte varit för detta så hade jag inte fått upp ögonen för tumspelande (!) Jared James Nichols, en suverän gitarrist i Zakk Wylde-skolan som släpper sin andra fullängdare Black Magic 27 oktober.

Definitivt ögon- och örongodis för gitarrintresserade och musiknördar och går man efter kommentarerna på Youtube så lär My Favorite Riff förhoppningsvis bli en långkörare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s