Dead Lord – In Ignorance We Trust (2017)

Debuten Goodbye Repentence (2013) och uppföljaren Heads Held High (2015) lät som om Thin Lizzy hade tagit in Elvis Costello på sång (något som Dead Lord-medlemmarna kan ha fått höra vid både ett och två tillfällen tidigare). Även om nu gitarristerna Krim/Hedenström knappast är några Gorham/Robertson/Moore, så är Dead Lord ett gott substitut för de av oss som saknar Lynott & Co. Musikaliskt är In Ignorance We Trust en logisk fortsättning på de första två plattorna, möjligen med ett lite mer varierat låtskriveri.

Innan sången kommer in i inledningsspåret Ignorance förs åtminstone mina tankar till vad som skulle kunna vara öppningsscenen i en amerikansk 70-talsfilm, kanske med en biljakt eller poliser som jagar jeansklädda skurkar i en smutsig gränd. Det är en hygglig start som dessutom håller i sig under större delen av vinylens A-sida. Dock kommer plattans två starkaste kort, rockaren Kill Them All och den lugnare Never Die med sin kvinnliga bakgrundssång, efter varandra i början på B-sidan.

Efter att ha låtit In Ignorance We Trust snurra på tallriken ett flertal gånger så infinner sig en liten, liten känsla av slentrian på i alla fall ett par spår. En trött låt som The Glitch luktar det till och med en aning utfyllnad om. Det hela är habilt med några riktigt starka toppar, och klart värt att inhandlas ska tilläggas, men om detta tredje album slår sina föregångare är tveksamt. Ser därför redan nu fram emot Dead Lords fjärde giv.

Spotify


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s