Poem – Unique (2018)

Brightness of Loss

De som har koll på Sounds and Beyond har också sett mina ”Gott & Blandat”-inlägg, vilka från och med nu är ett minne blott då jag i stället ämnar lägga ut recensioner av årets mest intressanta plattor i den mån jag hinner lyssna av och sätta ord på dem direkt i flödet. Alltså inget mera ”Press play on tape”. Kanske.

Först ut 2018 är grekiska Poem med Unique som jag redan nu kan säga tävlar om årets platta. Poem bildades 2006 och består av sångaren och gitarristen George Prokopiou, basisten Takis Foitos, trummisen Stavros Rigos och leadgitarristen (och göteborgaren) Laurence Bergström.
Bandets tredje giv Unique skulle jag vilja beskriva som ett hopkok av fyra av mina favoritband, nämligen Mastodon, Dizzy Mizz Lizzy, Tool och Blindside. De stillsamma och flummiga stunderna är Tooliga, de synkoperade rytmerna är Dizzy Mizz Lizzy, de suveräna refrängerna och den brötiga fläskigheten runtom är en blandning av Mastodon och Blindside. Med det sagt låter Poem ändå lagom originella och Prokopiou bryter inte nämnvärt på grekiska, och han antar dessutom galant olika sångstilar. Gillar man eftertänksam och lagom svår metal med snygga låtuppbyggnader som byggs upp till crescendon lär man älska Poem.

Spotify

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s