King Witch – Under the Mountain (2018)

Beneath the Waves

Sedan Sounds and Beyonds barndom har jag försökt lyfta fram kvinnorna inom den hårdare musiken och när jag hörde skotska King Witch kändes de som självklara att tipsa om. Det var längesen jag hörde någon med Laura Donnellys röst, som landar någonstans mellan Ann Wilson i Heart och Warrel Dane (R.I.P) när han sjöng i Sanctuary (med ballarna i ett skruvstäd). Musiken låter Iron Maiden-doom med egyptiska skalor blandat med progressiv 80tals-thrash. Inte ens under tjugonde lyssningen vet jag var jag har Under the Mountain och jag älskar det!
Approaching the End är ännu en låt jag var tvungen att ladda upp på Youtube och jag hoppas den får stanna där för den är, lik plattan i sin helhet, fullständigt magnifik!

Spotify

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s