Road To Jerusalem – Road To Jerusalem (2018)

Road To Jerusalem fick mig på kroken redan innan jag hört färdigt första låten, som låter lite asiatiska skalor och lite Led Zeppelin-episk, liksom andra låten Under Your Skin. Tredje låten Village låter dock som om Mastodon frontats av Axl Rose och här får man de första fingervisningarna på hur pass snorbra gitarristen Michael Skovbakke är. Fjärde låten Widowmaker låter megaflummig och innehåller en hel del skumma takter som ingalunda gör den svårlyssnad, men jävligt svår för framtida coverband att framföra. Femte låten Poison Ivy blandar alla intrycken man fått hittills, lite Zeppelin, lite Mastodon men här låter sångaren Josh Tyree mer egen och han har en riktigt fläskig röst i Glenn Hughes-skolan när han tar i. Sjätte låten Ragtime Woman låter synkoperad baktakt i stil med inledningen till Sabbaths Behind the Wall of Sleep och funkar alldeles utmärkt. Sjunde låten Behold Me Now låter mer Deep Purple doppad i nutida produktion med en ung Brian Johnson bakom micken. Åttonde låten Them ger i början svaga Tool-vibbar och passar bra i slutet av plattan och här låter Tyree faktiskt en hel del som Dave Meniketti (Y&T). Nionde låten Jack O’ Diamonds avslutar plattan lika episkt som den började och det är svårt att utse någon riktig favoritlåt.

Det var längesen jag gjorde en låt-efter-låt-recension och vad gäller denna plattan tyckte jag att det passade. Gillar man hårdrock och metal rotad i 70-talet som tänjer på gränserna, likt Von Hertzen Brothers eller Mastodon, så kan det här definitivt vara något att kolla upp. Josh Tyree lär ju dessutom vara den mest mångsidiga sångaren sedan Myles Kennedy.

Spotify 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s