Alien Weaponry – Tū (2018)

Alien Weaponry skrev jag kort om i ett inlägg för knappa året sedan. Då hade bandet kämpat med debuten ett bra tag och en del låtar var redan släppta och gjorda som videos. Jag trodde på ett albumsläpp runt tidiga 2019 men blev tagen på sängen fullständigt då jag fick se det übercoola omslaget i någon musiktidning som deklarerade att den var färdig. Och plattan överträffar mina vildaste förväntningar minsann. De låtar man bjudits på i förhand har varit hårda, thrashiga, tajta, aggressiva och trogna deras nyzeeländska ursprung med stompiga och hårda hakas. I det första inlägget hoppades jag att de skulle hålla fast vid sitt ursprung och sjunga huvuddelen på māori, vilket de har gjort. De fem låtar man bjöds på innan plattan var färdig var hyfsat suveräna, men på plattans övriga spår finns en hel del melodiösa inslag med suverän stämsång och kluriga riff och melodier som tar ett par lyssningar att smälta. Inte illa alls.

Vad man bör veta är att denna trio fortfarande är tonåringar och att bandet bildades 2010 då bröderna Lewis de Jong (sång och gitarr) och Henry de Jong (trummor) endast var åtta och tio år gamla och att basisten Ethan Trembath värvades 2013. Texterna som är både på māori och engelska är dessutom bättre än på de flesta metaldebuter jag hört, då mycket avhandlar tunga politiska ämnen som dessa unga grabbar egentligen inte skulle behöva bry sig om än. Skulle jag behöva nämna något negativt vore det kanske att man pumpar lite väl ofta på E ibland, men plattan som helhet är ganska fantastisk, precis som jag förutspådde. Lyckas de hålla ihop kan det här bandet bli hur stort som helst.

Kai Tangata

Urutaa

Whispers

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s