Odcult – Into the Earth (2018)

Inledande Unhallowed påminner inte så lite om Black Sabbaths Symptom of the Universe med en modern touch. Resten av plattan innehåller dock väldigt få uppenbara stölder, om ens några. Musiken på Into the Earth består till största delen av brötigt producerad och 70tals-minnande hårdrock uppblandat med sentida stoner, där sångaren Christoffer ”Coffe” Fransson låter som ett omöjligt mellanting mellan Ozzy, Stephen Pearcy (Ratt), Chuck Billy (Testament) och Kurt Cobain och där gitarrsolona låter särdeles begåvade.
Det som kan ligga bandet lite i fatet är bandnamnet eftersom många, inklusive jag själv, kanske förväntar sig hårdare tongångar i stil med doom, black, death eller liknande när man hör det, men dessa bandnamnsfördomar torde väl Slaughter ha slaktat redan 1990?
Odcult härstammar från småländska Ljungby och som smålänning ser jag mig extra tvungen att lyfta fram dessa grabbar, inte minst för att Into the Earth är en riktigt suverän platta.

Spotify

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s