Black Book Lodge – Steeple and Spire (2018)

Black Book Lodge är ett band från Köpenhamn som påminner en hel del om Muse, Von Hertzen Brothers och Mastodon på sitt mest episka humör toppat med kluriga Tool-aktiga strukturer och passager och där sångaren Ronny Jønsson står ut mest med sin Chris Cornell-minnande stämma, där han går från viskande skönsång till att riktigt ta i från tårna när musiken så kräver. En blandning av progressiv metall, atmosfärisk post-rock med en nypa sludge och riktigt suverän sång, med andra ord. Steeple and Spire är bandets tredje skiva sedan starten 2011 och redan innan den släpptes hade bandet flaggat för att det eventuellt kunde vara deras sista, då de inte vill riskera att upprepa sig och tyckte sig ha peakat.

Jag har sett att en och annan anmärkt på att plattan skulle vara fattig på dynamik och variation, men de måste ha något fel på öronen för jag tycker det är precis tvärtom. Låt vara att inledningen med Weightless Now Pt. I startar lite trevande och försiktigt, men sedan bjuds man på engagerande, ljuvt behaglig, lagom snårig och mustigt grandios musik om vartannat. Dessutom är den förbannat bra producerad. Låt oss hoppas att bandet hittar tillbaka till varandra när kreativiteten och inspirationen vuxit sig stark igen, för musikvärlden behöver ett band som Black Book Lodge.

Spotify

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s