Pristine – Road Back To Ruin (2019)

 

Pristine bildades i Tromsø 2006 och Road Back to Ruin är deras femte fullängdare. Heidi Solheim är en av de bättre rocksångerskorna jag hört på länge och låter inte helt olikt Ann Wilson (Heart) med inslag av Björk och musiken rör sig mellan hårdrock, bluesrock, sydstatsrock, psych och stoner med varm, bastung och organisk produktion. Dessutom har de en überskitig Hammondorgel med i ljudbilden i många av låtarna vilket ALDRIG är fel. Plattan låter måhända aningen splittrad de första vändorna, men tro mig, den är helt magnifik och gillar man välkomponerad retro-hårdrock med bluesknorr lär man älska detta.

Spotify

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s